- Autor: etrilles
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 150 |
Mouka špaldová celozrnná | 94 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 280 |
Máslo čerstvé | 8 |
Rozinky | 20 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 40 |
Švestky | 240 |
Dochucovadla:
citronová kůra,skořice,vanilka
Energetická hodnota celkem: 4765 kJ
Bílkoviny (g): 44,
Tuky (g): 28,
Sacharidy (g): 176,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 94,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 2383 kJ
Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 88, SAFA (g): 6.5, Cukry (g): 47, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
namočit rozinky,švestky rozvařit se skořicí a troškou vody žloutky šlehat s cukrem,mlékem,přidat mouku s práškem do pečiva,skořici, citronovou kůru, vmíchat tuhý sníh z bílků a rozinky Rozpálit nepřilnavou pánev lehce vymazanou máslem, vlít polovinu hmoty, pomalu péci, otočit, dopéci dozlatova,natrhat vidličkami na kousky, ještě prohodit na pánvi. Na talíři posypat práškovým cukrem, podávat se švestkami. Stejně upéci 2. porci
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.